Jeste li primijetili nove promjene na Facebook-u?

Meta radi na tome da Facebook opet učini zanimljivim svojim korisnicima, a to nastoje učiniti čestim i prilično sitnim promjenama na platformi.

Jedna takva je nedavno napravljena, a ona se, nažalost, ne odnosi na neka poboljšanja, nego se radi o običnoj promjeni imena jedne kategorije.

Tako je dosadašnja kategorija News Feed sada postala samo Feed, a iz Meta-e su naveli da je ova promjena napravljena kako bi bolja održavala raznolik sadržaj na Feedu.

Također, iz Meta-e navode da ova promjena neće imati širi uticaj na iskustvo korištenja Facebooka.

Iako je prošle godine, u posljednjem tromjesečju zabilježio dnevni pad korisnika, Facebook je i dalje najpopularnija aplikacija na svijetu. No, Meta se suočava s problemima u Evropi, a sve je otišlo toliko daleko da bi kompanija navodno mogla ugasiti Facebook i Instagram na Starom kontinentu.

Iz Meta-e su sačinili detaljan izvještaj, kojeg su predali Evropskoj komisiji za vrijednosne papire i berzu, a u njemu se, između ostalog, navodi da bi Facebook i Instagram, ukoliko budu morali obrađivati korisničke podatke samo na evropskim serverima, jednostavno mogli biti ugašeni u Evropi.

Dodali su da bi ovakav zakon bio štetan za mnoge kompanije u Evropskoj uniji, koje se oslanjaju na usluge i oglase koje kompanija pruža, prenosi GSM Arena.

.