TXtv podržao organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, susreli su se u petak, 6.aprila,  sa tuzlanskim privrednicima koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove manifestacije. Među privrednicima koji su podržali Festival je i direktor TXtv d.o.o. Tuzla.

Sastanku su prisustvovali: Mirnes Konjić, direktor Marketing agencije Platinium, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla, Muhamed Tokača, direktor TXtv d.o.o. Tuzla i Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

Tuzlanski Kid´s Fest će se održati na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine, a očekuje se oko 5.000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Program počinje na Trgu Slobode gdje učesnici skupa sa animatorima, umjetnicima, orkestrom sudjelujuju na Kid´s paradi kroz glavnu ulicu (koja će biti zatvorena) do SKPC “Mejdan” gdje ih očekuje Kid`s Stage – bogat edukativno-zabavni program, te mnogobrojni boksovi sa radionicama.

Slogan manifestacije je: „Budućnost kakvu želim“ i djeca iz cijele BiH koja će se okupiti na Festivalu poslati će zajedničku poruku iz Tuzle o tome kakvu budućnost žele.

Organizatori Festivala, ovom prilikom, pozvali su predstavnike javnog i privrednog sektora Tuzle i Tuzlanskog kantona da podrže organizaciju ove velike manifestacije.

Na pitanje Zašto su se odlučili podržati organizaciju Kid´s Fest-a u Tuzli direktor TXtv, Muhamed Tokača, izjavio je:

“TXtv d.o.o. uvijek je nastojala biti društveno odgovorna kompanija i podržati projekte i udruženja koja su korisna našoj zajednici, koja unapređuju kvalitet života naših građana. Zadovoljstvo nam je što ste nam omogućili biti dio i vašeg projekta, pogotovo što se radi o djeci. TXtv će se svakako potruditi da zajedno sa organizatrima i ostalim sponzorima doprinese da taj dan za djecu bude dan za pamćenje.”