sl3

 

Svim korisnicima kablovske televizije se postoje─çi televizijski programi ┼íalju i u analognom i u digitalnom obliku, a korisnik se, u svom stanu, indvidualno odlu─Źuje da li ┼żeli koristiti analogni ili digitalni signal ili oba istovremeno.

Kada govorimo o tonu, u analognoj TV ton mo┼że biti mono ili stereo, dok u digitalnoj TV pored mono i stereo pojavljuje se i surround. Vi┼íekanalni zvuk daje nam mogu─çnost da osjetimo sadr┼żaj koji gledamo, kao da smo dio njega. Analogna TV kao dodatnu mogu─çnost ima samo teletekst, dok digitalna TV pored poblj┼íanog teleteksta, ima I EPG, interaktivnu multimediju, prevode, dodatne zvu─Źne opise i dr.

Analogna TV je neotporna na refleksije signala (ÔÇťduhove u sliciÔÇŁ), a degradacija kvaliteta je postepena u zavisnosti od razine smetaju─çeg signala. S druge strane, digitalna TV nema problema sa refleksijama i nema degradacije kvaliteta signala sve dok je korisni (┼żeljeni) signal dovoljno sna┼żan.

U svaki stan se po postoje─çem kablu dostavljaju digitalne informacije protoka od 850 Mb/s do 1024 Mb/s.

Prednost digitalne CATV:

  • Izuzetna o┼ítrina slike ÔÇô signal se prenosi u jednakom kvalitetu kao ┼íto se prima od TV stanica
  • Visok kvalitet zvuka ÔÇô vi┼íekanalni zvuk (koji nam sa odgovaraju─çim ozvu─Źenjem od 5 zvu─Źnika do─Źarava atmosferu iz bioskopa)
  • Bogat izbor programa (Na┼ía programska ┼íema sadr┼żi preko 160 digitalnih kanala, uz mogu─çnost pro┼íirenja iste)
  • Digitalni titlovi ÔÇô koji se automatski uklju─Źuju u sliku
  • Gledanje TV programa u HD tehnologiji visoke rezolucije potpuno besplatno
  • Mogu─çnost gledanja programa u HD rezoluciji na vi┼íe TV prijemnika po cijeni jedne pretplate
  • Istovremeno kori┼ítenje analogne i digitalne televizije na vi┼íe razli─Źitih TV prijemnika
  • Za prijem digitalne televizije potrebno je imati digitalni TV prijemnik ili risiver (za TV prijemnike starije generacije)


Da li koristiti analognu ili digitalnu TV?

Kod LCD i Plazma TV predla┼żemo upotrebu digitalne televizije, jer je rije─Ź o kvalitetnim tehnologijama, koje znaju ÔÇťprepoznatiÔÇŁ prednosti digitalne TV. Kod klasi─Źnih TV aparata digitalna TV je efikasna u svim slu─Źajevima gdje je kvalitet analognog signala slabiji, koji istovremeno nema uticaja na kvalitet digitalne slike.

Digitalnu programsku ┼íemu mo┼żete pogledati na sljede─çem linku.

 

poskor-novo5

kontakt

Adresa: Fo─Źanska 1N
Poštanski broj: 75000
Telefon: 035-302-333
Tehni─Źka podr┼íka: 061-012-012
Go to top